This is Photoshop's version  of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit.uci elit consequat ipsutis sem nibh id elituci elit consequat ipsutis ...

Follow me on instagram

Contact us

Eighth Avenue 487, New York 
Phone: +387643932728
Phone: +387123456789

Gode råd før foto

NEWBORN:

Her er det bedst at den lille er max mellem 3- 10 dage gammel.

Hvorfor? Fordi at i de første dage sover den lille dybere, så er de nemmere at “forme”. De er ikke udviklet så meget endnu til at man netop kan lægge dem på de søde  måder og uden at afbryde søvnen.

Mange undrer sig over, hvorfor barnet højst må være 10 dage gammel. Jeg tager gerne børn op til 15/20 dage, men her skal du vide, at risikoen for, at det IKKE lykkes er større (fotograferingens pris refunderes ikke).

Det er desuden en god idé at vente til mors mælk er løbet til (typisk 3-5. dagen), såfremt hun ammer. Vi vil gerne have en dejlig mæt baby.

 

FØR FOTOGRAFERING AF NEWBORN:

Der er visse ting du SKAL sørge for på dagen for en newborn fotografering, alle er med til at give mig de optimale muligheder for at få de helt perfekte billeder i hus:

 • Undgå at stresse inden du skal afsted – det kan smitte af på dit barn, og kan dermed give os ekstra udfordringer i forhold til at få barnet til at sove på shootet. Jeg ved der kan ske mange uforudsete ting med de små pus, så hellere komme lidt for sent end jage afsted. Bare du giver besked hvis I bliver forsinket. 
 • For at give os de bedste muligheder for at få de skønne sovende billeder er det MEGET VIGTIGT at du holder dit barn vågen i 1-2 timer inden I kommer til mig. Vi skal helst have den lille til at være dejligt træt, så det bliver lettere at få den dybe søvn der ikke afbrydes af, at der bliver flytter rundt på barnet.
 • Sørg gerne for at få ammet/givet flaske inden I møder op, så vi er næsten helt sikre på at den lille er faldet i dyb søvn.
 • Sørg for at have alt nødvendigt pusleudstyr med, jeg har puslepude og vådservietter men ingen bleer 🙂 
 • Da den lille ny ofte fotograferes uden særlig meget tøj på, har jeg derfor en varmelampe tændt foran den lille, så den lille ikke fryser, så sørg for, at du kan tage en trøje af eller lign., så du ikke sidder og koger.
 • Vil du gerne have billeder sammen med den lille, så sørg for at have noget enkelt tøj på overkroppen der IKKE er hvidt, kraftige farver eller spraglet. Gerne noget i neutrale toner og uden knapper (disse kan genere den lille)
 • Hvis du har særlige ønsker til billeder skal jeg vide dette senest dagen før fotograferingen, så jeg kan nå at forberede netop dette
 • EN KÆMPE HJÆLP OG FORDEL FOR ALLE PARTER: Kom så tæt på dit aftale tidspunkt som muligt. Jeg har muligvis kunder før dig/jer som jeg lige skal være færdig med, og det kan virke forstyrrende og stressende for dem, hvis der lige pludselig tropper et nyt hold kunder op inden de er færdige. Samtidig bliver evt. børn på det ventende hold utålmodige, hvilket går ud over deres gode vilje, når det bliver deres tur.

Selve fotograferingen:
Under selve fotograferingen er der nogle enkle forholdsregler der er vigtige for, at vi kan få de helt rigtige billeder i hus.

  • Fotograferingen tager 30-45 min., alt afhængig af, hvor let det er at få barnet til at sove og flytte rundt på. Sæt venligst tiden af til dette, hvis du stresser over om vi ikke snart er færdige, kan dette smitte af på barnet og evt. ødelægge muligheden for de helt perfekte billeder.
  • Medbring rigeligt med tålmodighed 🙂 Nogle børn er længe om at “overgive” sig til søvnen.
  • Lykkes det ikke at få den lille til at sove? Ja det sker af og til at de ikke sover, måske har de noget i maven der generer dem, så tilbyder jeg en ny tid hurtigst muligt uden det koster ekstra.

 

BABYFOTOGRAFERING:

 • Sessionen tager ca. halvanden time.
 • Vi starter ud med at hilse på hinanden og at den lille får set studiet og skabe lidt kontakt mellem den lille og mig.
 • Sørg gerne for at den lille er veludhvilet og så rolige forhold inden og efter fotograferingen som muligt, så den lille ikke fornemmer stress og bliver ubekvem (det vil kunne ses på billederne).

 

MEDBRING MEGET GERNE EN ‘HJÆLPER’:

Det kan være en rigtig god idé, hvis i er flere personer med til fotograferingen, når det drejer sig om små børn. Så er der en til at holde styr på den lille, og en til at fange opmærksomheden og få smil frem, hvis den lille er lidt genert eller bange overfor fremmede.

 • Har du egne rekvisitter du ønsker at have med på billederne, så medbring gerne disse og giv mig gerne besked herom inden selve fotograferingen, så der tages hensyn herfor i forberedelsen.

 

PÅKLÆDNING AF BABY

Babybilleder er fine med strik og andet tøj med struktur. Som oftest vil jeg også foreslå nogle billeder hvor baby kun er iført ble. Babyhud er bare fin. 

Til pigen, kan små hårbånd, spænder, ærmeløse kjoler fx. med vingeærmer eller evt. et lille tylskørt være en god idé. Så kommer man ligesom faren i forkøbet, inden han siger, at man jo ikke kan se, babyen en pige, når hun ikke har tøj på.

Til drenge kan det være sødt med korte smækbukser (uden bluse under, så man ser bar hud), eller måske en sød hat. Fx en ’sixpence’.

Jeg har lidt forskelligt til babyerne, men da jeg jo ikke har alt, er det en god ide at medbringe ting selv, eller lige skrive og spørge om jeg har det i ønsker at bruge 🙂 

 

GRAVID FOTOGRAFERING:

 • Sørg for ikke at have tætsiddende tøj, samt strømper da det laver mærker og er længe om at forsvinde
 • Har du langt hår, så tag med så vi både kan lave med opsat og løst hår
 • Medbring gerne nogle pæne sko (stiletter, sandaler, ballerinaer fx) – så kan vi lave både billeder i bare tæer og med sko.
 • Medbring også kjoler du gerne vil fotograferes. Nogle med farve og nogle lidt mere neutrale. Gerne kjoler som pænt fremhæver maven. 
 • Ønsker du billeder i kjoler der flyver, skal du sørge for at have en “kjole-kaster” med 😉 Så medbring en veninde, din mand, kæreste eller anden.
 • STUDIE FOTOGRAFERING
 • Mange ønsker at lave billeder i lingeri eller måske helt uden noget på. Her er det vigtigt at du INDEN fotograferingen sørger for at have løstsiddende tøj på, altså ingen strømper der strammer om anklerne, tætsiddende BH’er eller stramme trusser. Disse efterlader nemlig mærker i huden (især hvis du også har vand i kroppen, som mange gravide jo døjer med), og disse mærker er meget længe om at forsvinde. Tag gerne et blandet udvalg af dit lingeri/natkjole eller almindelige tøj med, så finder vi i fællesskab frem til hvad der vil se bedst ud på billederne.
 • LOCATION
 • Billeder på location  laves i dit eget tøj/kjoler. Det bedste tidspunkt på døgnet at lave disse location billeder er desværre lige omkring solopgang, lyset her er HELT fantastisk, og det er dette jeg altid anbefaler. Dog kan solnedgangen også snildt bruges, her er lyset bare lidt mere “POW” og intenst, hvor det ved solopgangen er blødere og mere romantisk. Hvad er vigtigt at tænke over til location fotografering?
  • Hvis det er koldt så sørg for at have noget tøj på der er let at komme i/ud af og en stor varm jakke du let kan komme i for at få varmen. Sørg også for at fodtøj er noget du bare lige kan stikke fødderne i.
  • Tag eventuelt noget varmt med at drikke
  • Hav gerne et håndklæde med hvis vi laver billeder ved vandet, så har du mulighed for at blive tør om fødderne hvis vi laver billeder i vandkanten eller lign.
  • Hav fodtøj på der er til at gå i, det kan ske vi skal gå et stykke fra bilen til location.

BOUDOIR/NUDEART:

Her er det en god idé at tage et pænt sæt undertøj med. Det ser smukt ud, og ikke alle ønsker at være helt nøgne. En lille chemise med spaghettistropper er også god. Eller hvad med kærestens lidt store skjorte? Har du et par stiletter eller andre højhælede sko, kan de være med til at sætte prikken over i’et.

Ønskes der også nudeart fotografering, så undgå bh’en da den laver mærker.

Familie/søskende Fotografering

PÅKLÆDNING:

Skal du eller din familie foreviges? Så kan lidt omtanke omkring påklædning gøre forskellen på det billedet.

Her følger lidt tips til, hvad du skal overveje inden din session:

Tænk over farver på tøjet. Det skal gerne være noget, I føler jer godt tilpas i, men undgå for så vidt muligt tøj med for meget tryk og mønstre (dette kan virke forvirrende på billedet). Undgå for meget sort og hvidt tøj (kameraet har svært ved at fange kontrasterne hvis der er for meget sort og hvidt). Er der tale om blonder kan sort og hvid dog blive rigtig fint. Denim, strik, pastel- og jordfarver eller stof med struktur i, gør sig godt på billeder. samt farver der passer sammen på billedet 🙂

Skal jeg hjælpe dig med fotografering?